De drie grootste voordelen van een beursdeelname

Er zijn ondernemers die het fantastisch vinden, maar ook genoeg bedrijven die er al naar van worden bij het idee. En dan hebben we het natuurlijk over op een beurs staan met een eigen stand.Toch kan het – mits op de juiste manier aangepakt – zeer doeltreffend zijn. Helaas betekent dit wel dat je hele lange dagen zal maken. Je staat constant op je voeten, bent hele dagen in de weer met potentiële nieuwe klanten en hoopt dan ook veel resultaat te zien. Als dit resultaat vervolgens tegenvalt, is dat een enorme domper. Als je er veel tijd en energie in stopt, wil je nou eenmaal ook resultaat zien.  

Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer bedrijven professionals zoals https://www.cialona.nl/ inschakelen om een uniek concept te bedenken en zo meer bezoekers naar de stand te trekken. Alles eruit halen wat erin zit. En als dit goed wordt uitgevoerd, kan dit veel rendement opleveren. Maar wat moet je je hier precies bij voorstellen? Wat levert een beursdeelname je nou echt op? We lichten de drie grootste voordelen kort toe. 

  1. Introduceer op ludieke wijze een nieuw product of dienst 


De beurs werd vroeger voornamelijk gebruikt voor het introduceren van nieuwe producten en/of diensten. Bedrijven kwamen van alle uithoeken van ons land om dit te doen. Helaas zien we dat dit tegenwoordig steeds minder vaak wordt gedaan. Hoewel, misschien levert dit ook voordelen op. Want wat als jij deze beurs wel gebruikt om een nieuw product of dienst te introduceren? Daar trek je gegarandeerd een heleboel bezoekers mee. Dat is handige publiciteit waar je ook op de lange termijn veel profijt van kunt hebben. Zodra jij mensen laat praten, sta je immers al met 1-0 voor op de concurrentie. 

  1. Persoonlijk contact met prospects 


Het komt niet vaak voor dat je als ondernemer echt constant face-to-face komt met potentiële nieuwe klanten. Misschien spreek je ze normaal gesproken online, telefonisch of komen ze een keertje langs op kantoor, maar dat is anders dan echt tientallen prospects persoonlijk ontmoeten. 

De meeste mensen bezoeken een beurs met een duidelijk doel. Ze zijn op zoek naar bedrijven die aansluiten bij hun interesses of die ze kunnen helpen bij een persoonlijke hulpvraag. Daarom des te belangrijker om deel te nemen aan een beurs waar jouw doelgroep overtollig aanwezig is. 

Laat de standbouw Helmond door deskundigen realiseren, zodat je zeker weet dat het concept en de uitstraling van de stand klopt bij de beurs en jouw verhaal. Zo trek je meer bezoekers en dus ook meer potentiële nieuwe klanten. 

  1. Meer naamsbekendheid 

Natuurlijk is het fijn om veel bezoekers naar je stand te trekken. Besef echter goed dat er dagelijks honderden, misschien wel duizenden mensen langs je stand lopen. Zelfs wanneer zij niet even een praatje maken, zullen ze wel bewust of onbewust de naam van jouw bedrijf en het logo zien. Dit zorgt voor meer naamsbekendheid. Op die manier kom je dus meer onder de aandacht en zal er waar mogelijk ook meer mond-tot-mondreclame ontstaan.