Verduurzaming in de verhuurbranche

Het veranderende klimaat & het reduceren van uitstoot is vandaag de dag een belangrijk agendapunt. Niet voor niets wordt er via wet- en regelgeving (maar ook opdrachtgevers) steeds vaker gevraagd om milieuvriendelijke oplossingen. Oplossingen die voor minder uitstoot zorgen en dus ook zorgen voor een groener klimaat.

Duurzaamheid & de verhuurbranche

Uit verschillende hoeken in de verhuurbranche worden de geluiden over verduurzaming steeds harder. Zoals gezegd vragen opdrachtgevers steeds vaker om duurzame oplossingen voor op hun project en focussen fabrikanten van equipment meer en meer op duurzaamheid. Als verhuurder wordt het dan ook steeds belangrijker om naar de klant toe juist te communiceren over welke stappen richting duurzaamheid jouw bedrijf neemt.

 

Omdat Lexrent duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, dragen we graag ons steentje bij.

 

Lexrent zet actief stappen om bij te dragen aan een groener klimaat. Bij beleidsbeslissingen en operationele keuzes is milieu bewustheid altijd een factor die afgewogen wordt. Daarbij zoeken we actief naar groene alternatieven die de huidige processen en producten kunnen verbeteren. 

 

Zo zorgen wij dat ons wagenpark voldoet aan de emissievoorwaarden die regionaal en landelijk gesteld worden. Veel van onze voertuigen rijden zelfs volledig elektrisch! We investeren in hybride equipment, om zo de CO2 uitstoot op een werkplaats te kunnen verminderen. Een goed voorbeeld daarvan zijn onze lichtmasten, die een hybride en LED oplossing bieden.

 

De toekomst van verduurzaming

In de toekomst zullen we gaan zien dat er meer wet- en regelgeving zal ontstaan rondom duurzaamheid. Dit betekent dat o.a. verhuurbedrijven ook zullen moeten blijven investeren in bijvoorbeeld hybride equipment om zo dat CO2 op werkplaatsen te blijven verminderen. Zo maken we samen met elkaar de wereld een stukje groener.