Juridisch advies voor elke financiële situatie

Elk bedrijf kan ooit in financiële problemen komen. Er zijn veel situaties die financiële problemen veroorzaken in een bedrijf. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat hun klanten de facturen niet betalen. Dit heeft gevolgen voor hun cashflow. Je bedrijf heeft mogelijk niet genoeg contant geld om de kosten en leningen aan de schuldeisers te betalen. Daarnaast is een ander probleem waarmee je te maken kunt krijgen een conflict met de klant en leverancier. In dit geval moet je juridisch advies inwinnen om de beste oplossing te vinden. Als je deze financiële problemen negeert, kan dit de financiën van je bedrijf in gevaar brengen. Dit kan uiteindelijk leiden tot faillissement. Hier volgen enkele situaties waarin je advies van professionals nodig hebt.

Incasso

Als je problemen ondervindt om het geld dat je verschuldigd bent terug te betalen, moet je mogelijk actie ondernemen om te voorkomen dat er nog meer schulden worden toegevoegd aan je bestaande schulden. Deurwaarders gebruiken vaak agressieve tactieken bij het terugvorderen van geld dat hun klanten verschuldigd zijn. Dit kan gepaard gaan met het versturen van brieven en telefoneren, wat stressvol kan zijn voor de debiteur en zijn gezinsleden. Als dit gebeurt, neem dan zo snel mogelijk contact op met een incasso advocaat, zodat deze kan helpen voorkomen dat deze irritante tactieken worden voortgezet. Hij kan ervoor te zorgen dat er geen verdere ongeautoriseerde betalingen per ongeluk van je bankrekening worden afgeschreven. Daarentegen kun je ook een incassobureau inschakelen wanneer je klanten weigeren om de facturen en schulden te betalen.

Zakelijke geschillen

Als je verwikkeld bent in een zakelijk geschil met iemand anders, of het nu is omdat ze geld schuldig zijn of omdat ze je eigendom hebben beschadigd, dan is het vaak een goed idee om een ​​bedrijfsjurist te raadplegen. Een bedrijfsjurist kan naar alle aspecten van je situatie kijken en advies geven over hoe je deze kunt oplossen zonder een gerechtelijke procedure. Ter informatie: een gerechtelijke procedure kan erg duur zijn. Als je vervolgens een klant hebt die weigert te betalen of op een andere manier onredelijk is, zoek dan juridisch advies over de stappen die je tegen hem kunt nemen. Je advocaat zou je moeten kunnen vertellen hoeveel tijd ze nog hebben voordat ze een rechtszaak tegen hen kunnen aanspannen en welke opties ze beschikbaar hebben via hun licentiecommissie.

Faillissement en schuldverlichting

Als je worstelt met schulden en faillissement als een optie overweegt, zoek dan juridisch advies van een advocaat die het proces kan uitleggen en al je vragen kan beantwoorden. Ze geven aan of al je schulden worden kwijtgescholden en of er andere dingen zijn die gedaan kunnen worden om de schuld te verminderen of weg te werken. In het algemeen houdt een faillissement een gerechtelijke kwijting van schulden in. De schuldeisers krijgen een deel van wat ze volgens de wet verschuldigd zijn. Het is belangrijk voor mensen die juridisch advies willen over hoe ze het beste kunnen omgaan met financiële problemen, zoals schulden problemen of afscherming, om met een advocaat te praten die hen kan helpen om hun opties te begrijpen voordat ze beslissingen nemen over de beste manier om hun juridische problemen op te lossen.