FietsenPlaats.nl ervaring

De City-bikes.nl transportfiets, de ideale fiets voor woon-, werk-, sport- en schoolverkeer

Het komt maar zelden voor dat je met de fiets ergens heen gaat en dat je niet een of andere vorm van bagage met je meeneemt.
Voor je werk heb je een tas bij waar onder andere je lunch in zit, en voor een bezoekje aan de winkel is dat een boodschappentas.
Ook als je gaat sporten heb je aparte kleding, een handdoek en schoenen bij, terwijl je voor school een tas of rugzak met je mee moet zeulen. Hoe je ook wendt of draait, als je met de fiets bent, moet bagage zo gemakkelijk mogelijk meegenomen worden en de tegenwoordige vorm van de transportfiets is daar het ideale rijwiel voor.

 

city-bikes ervaringen fietswinkel

 

De transportfiets is er altijd al geweest

De transportfiets is geen nieuw fenomeen in de wereld van rijwielen, maar we zien de laatste jaren een duidelijke stijging aan populariteit van dit type fiets. Nog niet zo lang geleden noemden we dit soort rijwielen bakfietsen, maar tegenwoordig is de term transportfiets meer in schwung. Kijk maar eens bij een fietsenstalling bij een school of in het stadscentrum, het is bezaaid met transportfietsen.
City-bikes.nl probeert hier met een uitgebreid aanbod op in te spelen, waarbij ze ook nog eens kunnen concurreren met uiterst scherpe prijzen.

Wat definieert een transportfiets?

Normaal gesproken is een transportfiets een rijwiel dat spullen kan vervoeren, maar dat geldt eigenlijk voor vrijwel elke fiets met een bagagedrager. Hier kun je immers spullen vastzetten met een snelbinder, of er een fietstas aan hangen.
Het meest kenmerkende van de huidige transportfiets is de aanwezigheid van een zogenaamde voordrager, meestal voorzien van een kistje, bak of mand. Je hoeft je geen zorgen te maken of alles wel goed vast blijft zitten en het is het meest simpele transportsysteem mogelijk. Je doet gewoon je mee te nemen spullen in de bak en klaar is kees.

Er is nog een misschien wel enigszins merkwaardig kenmerk te onderscheiden aan een transportfiets. Hoewel er wel degelijk een onderscheid wordt gemaakt tussen een heren transportfiets en dames transportfiets, zien we een veel groter aanbod van wat we gemakshalve een damesmodel noemen. Dit soort fietsen wordt gekenmerkt door een lage instap. Hierdoor wordt niet alleen het opstappen vergemakkelijkt, maar ook het evenwicht bij dat opstappen, omdat de gewichtsverdeling heel anders ligt. Bagage ligt nu immers voorin en het balanceren op een been, terwijl je het andere been wijd achterover moet zwaaien, geeft een grotere kans op verlies van evenwicht. De lage opstap maakt het dan een stuk veiliger.

Tenslotte kunnen we er niet omheen dat de gemiddelde transportfiets een eenvoudige snit heeft. Ze is robuust van gestalte, heeft vaak terugtrapremmen, een kettingkast en geen versnellingen. Dat is overigens geen voorwaarde, want uit het assortiment van www.city-bikes.nl blijkt dat je wel degelijk transportfietsen met handremmen en versnellingen kunt krijgen, maar het robuuste karakter blijft gehandhaafd.

Het transportfietsaanbod van city-bikes

Op dit ogenblik heeft city-bikes 19 herentransportfietsen en maar liefst 100 damestransportfietsen in haar assortiment, dus heeft een klant een ruime keuzemogelijkheid. Door het typeren van uw wensen via de opties aan de linkerzijde van de internetpagina, komt u op een gemakkelijke wijze uit op de ideale transportfiets voor u.
Er zijn variaties mogelijk in framemaat, type naaf, soort standaard, type rem, versnellingen, type fiets en kleur, waardoor het wel erg onwaarschijnlijk wordt dat u tegen een aantrekkelijke prijs niet aan uw trekken kunt komen.
Mocht u dan nog vragen hebben, dan kunt u doordeweeks heel simpel terecht bij de live chatmogelijkheid; gewoon uw vraag intypen en u krijgt vrijwel direct antwoord.

Over City-Bikes.nl

https://city-bikes.nl is een fietswebshop die inspeelt op twee belangrijke aspecten van de Nederlandse aard: de behoefte aan een goede fiets en de wens er niet te veel voor hoeven te betalen.
Die behoefte aan een goede fiets is geen raadsel voor een land waar er meer fietsen dan inwoners zijn en waar er 37000 km aan fietspad ligt. Daarnaast zijn de afstanden naar mogelijke doelen meestal van dien aard dat ze gemakkelijk met een fiets te overbruggen zijn.
Hoewel we het niet graag toegeven, is de gemiddelde Nederlander van zuinige aard en dat betekent dat hij goed nadenkt voordat hij of zij zijn of haar geld ergens aan uitgeeft. Als er dus een winkel fietsen tegen uiterst scherpe prijzen aanbiedt, dan maken we daar graag gebruik van

https://city-bikes.nl maakt gebruikt van de online mogelijkheid om aan beide aspecten te voldoen. Dat heeft twee redenen:
• Eigen merk fietsen: Spirit
Het assortiment van City Bikes bestaat voor bijna 100% uit fietsen van het merk Spirit. Dit is een fiets die we zelf in ontwikkeling hebben. Hierdoor zijn de productielijnen een stuk korter dan andere merken en kunnen we dus onze fietsen tegen uitermate scherpe prijzen aanbieden.
• Online fietswebshop
Omdat we een online fietswebshop zijn, hebben we minder overheadkosten dan een echte fysieke winkel en dat heeft dan ook weer effect op de prijzen.

Hoe het werkt

Een fiets kopen bij dit Rotterdamse bedrijf City-Bikes.nl is een uiterst eenvoudige zaak. Je bezoekt de website en bladert op je gemak door het overzichtelijk aangegeven assortiment. Als je nog niet precies weet wat je wilt, kijk je gewoon rond; als je echter wel precies weet wat je wilt, ga je gelijk naar de juiste categorie, tikt de diverse specificaties aan en dan kom je vanzelf uit bij de fiets die City-Bikes voor jou heeft.
Vervolgens klik je de fiets in de winkelmand, rekent af met een van de veilige betaalmethoden, vult je bezorgadres in en onder normale omstandigheden heb je de fiets de volgende dag al in huis.
Naast garantie mag je de fiets retourneren als je niet tevreden bent.

Kleine lettertjes

Uit de ervaring van https://city-bikes.nl komen we achter dat zij geen kleine lettertjes kennen, maar een duidelijk overzicht van alles wat van belang is voor een verantwoorde aankoop van een nieuwe fiets. Wij raden dan ook aan deze informatie rustig door te lezen, en uzelf op de hoogte te brengen van alles wat te maken heeft met de aanschaf van een fiets op https://city-bikes.nl

 

Meer informatie: Bekijk gerust deze mooie uitlegvideo