Virtual offices vs traditionele kantoren: wat is beter voor je bedrijf?

Het is vandaag de dag heel makkelijk om een virtueel adres aan te vragen voor je bedrijf. Dit is dus niet het fysieke vestigingsadres. Het adres van het virtual office kun je vermelden op je website en op correspondentie. Je vraagt je misschien af of dit voor jouw bedrijf misschien een betere keuze zou zijn. Of dat zo is hangt af van een aantal factoren. We leggen ze graag aan je uit.

Voor wie is een virtual office niet handig?

Een virtual office is niet erg praktisch als je het voornamelijk moet hebben van persoonlijk contact met je klanten. Als je kapper bent of zelfstandig werkend psycholoog dan moeten je klanten je immers weten te vinden. Maar dan heb je vaak ook een aparte locatie waar je werkt. Sommige van dit soort beroepen kun je wel vanuit huis uitoefenen maar het is vaak een stuk praktischer om een bedrijfspand te gebruiken. Dit adres is dan uiteraard niet je woonadres. Je hebt dan ook niet te maken met verstrengelde belangen.

Wie kiest er wel voor een virtueel kantoor?

Bij bepaalde sectoren raakt het traditionele kantoor uit de gratie. Zeker sinds de coronapandemie werken steeds meer mensen vanuit huis. Dat is natuurlijk een flinke kostenbesparing. Je hoeft dan geek kantoorruimte meer te huren. Maar het vermelden van je privé adres bij de Kamer van Koophandel als vestigingsadres van je bedrijf is dan vaak wel weer bezwaarlijk. Daarom kun je bij Postadrescenter.nl een zakelijk adres aanvragen. Hiervoor zijn verschillende locaties beschikbaar in Nederland. Het gaat om representatieve locaties die je zonder schaamte voor zakelijke doeleinden kunt gebruiken. Het grote voordeel is dat je thuis niet meer wordt lastiggevallen door zakelijke colportage en door eventuele boze klanten die persoonlijk verhaal komen halen.

Hoe regel ik een adres voor mijn virtual office?

Op de website van Postadrescenter.nl vind je meer informatie over de aanvraagprocedure en de tarieven voor de dienstverlening. Lees meer over de locaties die beschikbaar zijn als vestigingsadres voor jouw bedrijf. Zodra de aanmelding is verwerkt kun je het adres gebruiken. Als je ook een telefoonnummer aanvraagt voor de vestigingsplaats komt dit nog professioneler over. Je kunt eventueel ook kiezen voor een neutraal 085 nummer.

Voordelige tarieven

Een virtueel kantoor is natuurlijk veel goedkoper dan een traditioneel kantoor. De huur die je daarvoor betaalt staat in geen verhouding tot de kosten voor een vestigingsadres dat je zakelijk gebruikt. Wil je toch een keer een klant ontvangen op een andere locatie dan aan je eigen keukentafel dan kun je hiervoor een flexwerkplek huren of een vergaderkamer. Op die manier lat je zien dat je je bedrijf serieus neemt en dat je goed weet dat je een mogelijk nieuwe klant met alle egards moet ontvangen. Een flexplek is ook erg handig als je hybride wilt werken zodat je je goed op je werk kunt concentreren.