vuurwerk

Vuurwerk kopen in Rotterdam: dit moet je weten voor een knallend nieuwjaar!

Met het einde van het jaar in zicht, kijken velen van ons reikhalzend uit naar de feestelijke jaarwisseling. Als je in Rotterdam woont en op zoek bent naar een spectaculaire manier om het nieuwe jaar in te luiden, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel gaan we dieper in op waar je vuurwerk kunt kopen in Rotterdam, wat de regels en richtlijnen zijn, en hoe je ervoor zorgt dat je veilig van het vuurwerk kunt genieten.

Waar vuurwerk kopen in Rotterdam?

Rotterdam biedt talloze mogelijkheden om vuurwerk te kopen voor Oud en Nieuw. Een populaire optie is het bezoeken van erkende vuurwerkwinkels in de stad. Enkele gerenommeerde vuurwerkwinkels in Rotterdam zijn Vuurwerkland Ridderkerk, Warenhuis van Dijk, en Vuurwerkloods Zevenhuizen. Deze winkels bieden een breed scala aan vuurwerkopties, van kleurrijke vuurpijlen tot indrukwekkende cakes en fonteinen.

Een andere optie is het online bestellen van vuurwerk bij gespecialiseerde webshops. Let er bij online aankopen op dat de webshop een vergunning heeft en voldoet aan alle wettelijke eisen. Een handige tip is om ruim van tevoren te bestellen, zodat je verzekerd bent van jouw favoriete vuurwerk op de grote dag. Het bestelde vuurwerk kun je alleen op de wettelijke verkoopdagen afhalen.

Regels en richtlijnen

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en richtlijnen met betrekking tot het kopen en afsteken van vuurwerk in Rotterdam. De Nederlandse wetgeving op dit gebied is streng om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan genieten van de jaarwisseling.

  • Leeftijd: De minimumleeftijd voor het kopen van vuurwerk is 16 jaar.
  • Verkoopperiode: Vuurwerk mag alleen worden verkocht in de laatste drie dagen van het jaar.
  • Afsteektijden: Het afsteken van vuurwerk is toegestaan vanaf 18.00 uur op Oudejaarsavond tot 02.00 uur op Nieuwjaarsdag.

Veiligheid boven alles:

Hoewel vuurwerk voor veel plezier zorgt, is veiligheid altijd de hoogste prioriteit. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je op een veilige manier van het vuurwerk kunt genieten:

  • Veiligheidsafstand: Houd voldoende afstand bij het afsteken van vuurwerk. Volg de instructies op de verpakking voor de optimale afstand.
  • Veiligheidsbril: Draag een veiligheidsbril om je ogen te beschermen tegen rondvliegende deeltjes.
  • Stabiele ondergrond: Plaats vuurwerk altijd op een stabiele, vlakke ondergrond om omvallen te voorkomen.
  • Volg de instructies: Lees altijd de instructies op de vuurwerkverpakking en volg deze nauwkeurig op.

Geniet van een knallend nieuwjaar in Rotterdam

Vuurwerk kopen om met nieuwjaar af te steken is natuurlijk een geweldige ervaring voor jong en oud, maar het is essentieel om verantwoordelijk om te gaan met vuurwerk. Door te kiezen voor erkende winkels, de regels en richtlijnen te volgen en veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat jouw jaarwisseling niet alleen spectaculair maar ook veilig is. Geniet van een knallend nieuwjaar in Rotterdam!

Heb je genoten van deze blogpost? Ontdek meer op bedrijven Zuid-Holland. Bezoek ook onze pagina ‘Informatieve blogs‘ voor diverse interessante thema’s en artikelen.