kantoor

Wat heb je nodig op kantoor?

Een kantoor, je personeel brengt daar een groot deel van hun week door. Tijdens de pandemie zal dat wel minder zijn en in de toekomst blijft gedeeltelijk thuiswerken misschien ook wel bij jouw bedrijf. Maar een kantoor zal altijd een belangrijke plek blijven. Een plek om te vergaderen voor je personeel. Een plek om klanten of zakenpartners te ontvangen. Een kantoor moet praktisch in elkaar zitten en een prettige plek zijn om te komen. Wat je allemaal nodig hebt om een kantoor goed in te richten en goed te laten lopen is best een lijst. We nemen je mee in de belangrijkste punten.

Comfortabele inrichting en gemak

Een kantoor moet comfortabel zijn. Natuurlijk wil je dat personeel gewoon aan het werk gaat en niet te veel niks doet. Toch zijn personeelsleden eerder geneigd om te lang achter hun bureau te zitten dan te kort. Het is belangrijk dat je personeel een goede ergonomische werkplek heeft waar zij geen fysieke klachten van krijgen. Daarnaast is het goed om je personeel te voorzien van een prettige kantine en een gratis kopje koffie. Koffie kun je heel makkelijk aanbieden met een koffiemachine zakelijk. Zorg daarnaast ook voor een fijne bank of een plek waar je personeel even kan ontspannen, zonder aan hun stapel werk te denken.

Praktische inrichting en efficiëntie

Naast gemak, moet je ook zorgen voor een praktische inrichting. Ontneem je personeel de frustratie dat er nooit een printer in de buurt is. Zorg dat je printers plaatst op tactische plekken. Zet bijvoorbeeld niet op elke afdeling de printer op een compleet andere plek. Maak je kantoor herkenbaar en logisch. Zeker voor nieuwe medewerkers werkt dit een stuk prettiger en efficiënter. Zorg voor verstelbare bureaus, op die manier hoef je niet voor elke medewerker een ander bureau te kopen. Zet lockers neer, zodat je personeel hun persoonlijke spullen ergens kwijt kunnen en niemand erover struikelt. Zorg dat de koffiemachine goed bereikbaar is voor al je personeelsleden.