snel huis verkopen Zuid-Holland

Wat is mijn huis waard in Zuid Holland

Wat is mijn huis waard?

Sta je op het punt om je huis te verkopen? Of ken je iemand die zijn of haar woning van plan is te verkopen? Wanneer je zelf een woning gaat verkopen, heb je veel vragen. De meest gestelde vraag van mensen in deze situatie is : “Wat is mijn huis waard?. “
In dit artikel lees je meer over de waarde van je huis en hoe je hierachter kunt komen.

 

Zelf Woonhuis of appartement Verkopen.nl

 

Op welke manier kan ik erachter komen wat de waarde van mijn huis is?

Een makkelijke manier om erachter te komen wat jou huis mogelijk waard is, is simpelweg te vergelijken met andere woningen. Zorg hierbij natuurlijk wel dat je de vergelijking maakt tussen dezelfde soort woningen. Wat je dan doet, is kijken naar de WOZ-waarde. Kijk dus hoe hoog de WOZ-waarde van vergelijkbare verkoopwoningen in jou regio zijn. Hierdoor kan je een goede inschatting maken van wat je eigen huis waard zou kunnen zijn. Belangrijk is dat je niet geheel hierop je prijs baseert. Dit omdat niet elke woning ook daadwerkelijk hetzelfde is. Misschien heeft jouw woning wel iets wat het voor mensen veel aantrekkelijker maakt om voor jou woning te kiezen dan een vergelijkbare woning, en waar je meer geld voor kunt vragen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een stuk aanbouw, of een extra kamer die je een tijdje geleden hebt laten bouwen. Ook kan het zijn dat je misschien wel een dakkapel hebt. Dit kan voor vele mensen het verschil maken of ze de woning wel of niet willen hebben. Een ander aspect wat zeker meespeelt is de tuin. Mensen hebben veel geld over voor een ruime tuin. Zorg dus dat je altijd op let of je te maken hebt met een even grote tuin/even groot stuk grond, wanneer je de waarde van een ander huis vergelijkt. Hierdoor weet je beter wat je huis waard is. Ten slotte kan je ook nog kijken naar dingen die je wellicht recent nog hebt laten vervangen, zoals een cv ketel. Bereken deze dingen dus mee in de waarde van je huis! Kijk ook naar hoe je de woning de afgelopen jaren hebt onderhouden. Let hierbij op een aantal factoren zoals: roest (vooral bij raamkozijnen, dakramen, en dakgoot) , en muren. (schilderwerken, zorg dat er geen krassen of vlekken te zien zijn).

 

appartement verkopen zonder makelaar

 

Toch liever laten berekenen door een expert

Maar wat is mijn huis nou precies waard? Om dit met meer zekerheid te kunnen zeggen heb je misschien toch liever dat iemand de waarde van je huis berekent die er meer verstand van heeft. Uiteraard is ook dit mogelijk. Benader hiervoor websites/ondernemingen, gespecialiseerd op het gebied van de huizenmarkt. Dit is makkelijk te doen via internet. Je zal hierdoor voor een gesprek worden uitgenodigd, en je zal samen met een expert gaan bekijken wat je huis waard is. De expert zal je veel meer kennis en duidelijkheid geven betreft de huizenmarkt en waarden. Hierdoor zal je veel meer inzicht krijgen, en zal je uiteindelijk samen op een bepaalde waarde komen. Na dit gesprek weet je dus wat de waarde van je woning is.

 

Hopelijk heb je antwoord kunnen krijgen op de vraag: “Wat is mijn huis waard?“ Veel succes met de verkoop van je huis en bedankt voor het lezen van deze informatieve blog.