city-bikes ervaringen fietswinkel

City-Bikes.nl

City-Bikes.nl, de grootste fietswebshop van Nederland

De opkomst van het internet heeft niet alleen de gehele wereld met elkaar verbonden, maar biedt ook ongekende mogelijkheden op het gebied van de commercie. Kocht je voorheen je spullen in een tastbare, een fysieke winkel, tegenwoordig doet een groot deel van de bevolking zijn aankopen in zogenaamde webshops of webwinkels. De fietsenindustrie is natuurlijk niet achtergebleven en naast de traditionele fietsenboer om de hoek zijn er nu verschillende fietswebshops waarvan City-Bikes.nl één van de bekendste en grootste is in Nederland en België.
Bij menig fietsbezitter of aankomend nieuwe fietsbezitter zal echter de vraag rijzen in hoeverre men beter af is bij City-Bikes of toch maar gewoon naar de plaatselijke fietsenhandelaar zal stappen.
Dus wat heeft City-Bikes.nl precies te bieden?

 

city-bikes ervaringen en review

 

De internet website van City-Bike.nl

Nog voordat je tot de daadwerkelijke aankoop van een nieuwe fiets besluit, gaat er een heel proces vooraf. Dat begint met een bezoekje aan de winkel zelf, fysiek of web. Bij een fysieke winkel zal overzichtelijkheid, klantvriendelijkheid, dienstverlening en netheid van groot belang zijn en dat is bij een fietswebshop niet anders. De eerste indruk van de ‘homepage’ of thuispagina van City-Bikes zal zodanig moeten zijn dat men uit wil gaan zoeken of de fiets van je dromen in het assortiment zit.
Een logische vraag is dan of de homepage van City-Bikes daaraan voldoet en dat doet het zeker (is mijn bescheiden persoonlijke mening) Voor alleen al een simpel gegeven als het kleurenschema is gekozen voor aangenaam blauw met de bedrijfsnaam in een duidelijk rood kader. Het kan vreemd zijn, maar je zult versteld staan hoe vaak dat juist aantrekkelijk of afstotend werkt.

De foto op de thuispagina is van het magazijn, zodat je meteen weet of aanneemt dat er veel aanbod is en zowel erboven en ernaast worden de fietscategorieën vermeld.
Omdat websites het vaak moeten hebben van het feit dat ze de producten goedkoper kunnen aanbieden dan fysieke winkels springt dan ook duidelijk in het oog, inclusief een extra magazijn uitverkoop. Hiervan wordt met enkele artikelen al een voorbeeld gegeven.
Een ander belangrijk onderdeel van een goede homepage is klantenservice. Hoewel je niet meteen weet of dat ook geboden wordt, kan het geen kwaad te vermelden wat de klant zoal kan verwachten en waar hij of zij terecht kan voor vragen en problemen. Ook dat vinden we hier terug.
Tenslotte is er het kennismakingspraatje, op de site uiteraard in de vorm van een tekst, bedoeld om de klant welkom te heten en nogmaals aan te geven wat er te verwachten valt.

Al met al is de thuispagina van City-Bikes aangenaam om te lezen en biedt het alle in eerste instantie benodigde informatie.

De aankoop van een fiets bij City-Bikes

Als een verantwoord consument heb je je op de hoogte gesteld van de diverse mogelijkheden die fietswebshops je te bieden hebben en hebt besloten bij City-Bikes te gaan winkelen. De voornaamste reden om online een nieuwe fiets te kopen is vooral van economische aard: de prijzen zijn uitermate interessant!
Je kunt zelf aan de slag door rustig door het assortiment te bladeren, hoewel je ook gebruik kan maken van de aanwezige chathulp. Je hebt voor jezelf al bepaald waarvoor je de fiets wilt gebruiken, woon-, werk- of recreatieverkeer, en zoekt wat City-Bikes voor jou als man of vrouw in de desbetreffende categorie te bieden heeft. Veel gemakkelijker kan het eigenlijk niet, maar wat nu?

Keuze maken

Je klikt op een fiets en loopt door de informatie die op de site aangeboden wordt. Dat houdt niet alleen de specificaties van de fiets in, maar ook dat jouw mogelijke aankoop binnen een dag en gratis geleverd kan worden. Overigens geldt dat niet altijd, afhankelijk van het feit of de fiets op voorraad is. Dat wordt echter netjes vermeld.
Je bent tevreden en klikt op ‘Bestellen’.
Rechtsboven verschijnt je gekozen fiets in het fietsmandje en om verder te gaan klik je daarop. De volgende simpele stap is het afrekenen. Dat kan op diverse manieren waarvan IDeal verreweg de handigste en betrouwbaarste is. Het is ook mogelijk met een creditcard te betalen of, en dat is lang niet bij elke webwinkel zo, met Afterpay. Dan betaal je pas als je binnen redelijke tijd tevreden bent met het product.
Overigens is het qua bestellen, betalen en levering best handig de aanwezige informatie (onderaan de homepage) op je gemak door te nemen, een goed overzicht te krijgen hoe het allemaal in zijn werk gaat om niet voor verrassingen te komen staan.

De aflevering van de fiets

Je net bestelde fiets wordt door het vervoersbedrijf DHL bezorgd. Overigens is het wel zo dat het rijwiel niet gelijk in direct te berijden staat aangeleverd wordt. Een van de redenen daarvoor is dat het teveel ruimte in beslag neemt. De werkzaamheden zijn echter zo gering dat het niet al te moeilijk zou moeten zijn de fiets rijklaar te krijgen, of anders helpt die handige buurman je wel even. Het is wel zo dat monteurs van City-Bikes de fiets afgemonteerd gecontroleerd hebben, dus zouden er geen problemen moeten zijn.

Indien de fiets bij je afgeleverd wordt zijn er een paar dingen mogelijk:
• Je bent tevreden en houdt de fiets.
• Je wilt het toch erven uitproberen en hebt 14 dagen de tijd om eventueel op je besluit terug te komen en de fiets te retourneren.
• Je bent bij voorbaat al van gedachten veranderd, maar de fiets was al onderweg. Je kunt de fiets gelijk mee terugsturen met het vervoersbedrijf, maar helaas moet je wel opdraaien voor de verzendkosten.
• Je hebt 100 dagen bedenktijd om de fiets te retourneren, maar dat is wel aan een paar voorwaarden gebonden.

Overigens is het ook mogelijk uw nieuwe fiets bij één van de twee fysieke fietswinkels af te halen. City-Bikes heeft winkels in Rotterdam en Zaandam.

Wat als het fout gaat. Bijvoorbeeld met klachten en/of foute ervaringen over City-Bikes.nl?

Een van de belangrijkste aspecten van een goed bedrijf, fysiek of web, is het optreden als er iets fout gaat. Hopelijk gebeurt dat niet, maar het blijft een essentieel deel van de klantenservice. Bij City-Bikes kunt u zowel telefonisch als via email uw grieven kwijt en City-Bikes zal er alles aan doen om de problemen zo snel mogelijk uit de wereld te helpen.

Al met al lijkt alles tot in de puntjes geregeld, maar neem altijd de kleine lettertjes op de site even door. Die vind je onderaan netjes op onderwerp en gelukkig niet in kleine, maar normale letters uitgewerkt.

Contactgegevens

City-Bikes.nl
info@city-bikes.nl
010-7171866
Admiraal de Ruyterweg 24A , 3031 AC Rotterdam
Bezoek website

Eén reactie

  1. Pingback: City-Bikes.nl klachten en Online winkelen. Een kwestie van goed opletten

Reacties zijn gesloten.