KIES Company

KIES Company

KIES Company – voor vaders die zowel zakelijk als privé hun ambities willen waarmaken
Door: Stephanie Osunwokeh – van Buitenen

In maart 2019 werd door het CBS een verslag gedeeld uit 2017 van een onderzoek naar de werk-privé-balans van vaders met jonge kinderen (bron: CBS). Hieruit blijkt dat er niet zozeer behoefte is aan parttime werken onder vaders, maar meer aan flexibiliteit om eigen werktijden te bepalen.

 

KIES Company logo

 

Hoe balans tussen werk en gezin eruit ziet is per persoon verschillend en door gebruik te (kunnen) maken van flexibele werktijden is de balans vinden wat makkelijker geworden, denken we… want de flexibiliteit zorgt er ook voor dat je de hele dag bereikbaar moet zijn, want er is altijd wel iemand die jouw hulp even nodig heeft.

Als je zakelijke ambities hebt én ambitieus bent in het vaderschap, dan is het extra lastig. Je wilt je klanten / werkgever tevreden stellen, je vrouw en kinderen tevreden stellen en dan heb je ook nog je sociale leven en sport en hobby waar je tijd voor wilt maken. Je hebt vast weleens gehoord: You can’t have it all. Maar is dat echt wat je wilt? Mensen tevreden houden en daarmee zelf tevreden zijn? Of wil je liever gelukkig zijn?

Het motto van KIES Company / Stephanie is: You CAN have it all. You just have to define your all. Alles is mogelijk in het leven. Jij bent de piloot en jij bepaalt.  Het is alleen wel belangrijk om voordat je gaat vliegen goed te bepalen waar je heen gaat en welke weg je kiest zodat je niet halverwege zonder brandstof komt te zitten.


Waarom vaderschapsverlof bijzaak is

Er komen steeds meer berichten over vaderschapsverlof en het uitbreiden hiervan. Goede zaak! Alleen is het wel een bijzaak als het gaat om balans omdat de goede balans niet van een externe factor afhangt, maar van jou. Als ondernemer heb je helemaal geen verlof, dat betaal je allemaal zelf. En toch lukt het veel ondernemende vaders én moeders om een goede balans te vinden. Sterker nog, voor veel ondernemers is de stap naar ondernemen gezet omdat ze een betere balans wilden maar dit niet mogelijk was bij de werkgever waar ze zaten of met het soort baan dat ze hadden.

Kijk dus naar wat voor jou belangrijk is en denk buiten de kaders die je nu hebt.

 

 

Wat KIES Company doet

Door middel van workshops, coaching en/of een plan van aanpak in 1 dag helpt KIES Company vaders hun route uit te stippelen op zo’n manier dat ze hun ambities waar kunnen maken en onderweg kunnen genieten van de tijd met hun gezin, tijd voor zichzelf (of dat nu sporten, hobby of niets doen is) en tijd met vrienden en familie. Want niemand denkt op zijn sterfbed: had ik maar meer stress gehad. Uiteindelijk willen we allemaal genieten van dat ene leven dat we hebben.


Voordelen voor jou als vader om met KIES Company te werken

Bij KIES Company kun je jezelf zijn. Waar je ook tegenaan loopt, een gesprek is zonder oordeel. Dit is een van de dingen die echt de kern raken van de missie van mij, Stephanie, als eigenaar van KIES Company. Ik heb te vaak gehoord dat er tegen mannen door zichzelf of door anderen wordt gezegd: kom op, schouders eronder en doorgaan. Laat dat nou net de grootste oorzaak zijn van depressie en burnout bij mannen. Bij KIES Company heb je de ruimte om aan te geven waar je tegenaan loopt in de breedste zin van het woord en gaan we samen naar de oplossing kijken.

Zo zei een klant: ‘’Stephanie heeft een scherpe blik, een positieve kijk op het leven en denkt in mogelijkheden. Ze beschikt over de vaardigheden om je out of the box te laten denken.’’

 

Voordelen voor jouw vrouw

Als jij kiest voor jouw geluk, dan heeft dat ook voordelen voor jouw vrouw. Misschien denk je: maar ik doe alles wat mijn vrouw wil en wat mijn vrouw vraagt, dus zij is gelukkig. We hebben een mooi huis, prachtige kinderen en ik zorg voor haar. Ik geef haar ook alle ruimte om haar dingen te doen. Maar hoe zou het voor jou zijn als je vrouw andersom alles zou doen voor jou, maar niet zorgt voor zichzelf en daardoor zelf niet gelukkig is? Gun het jouw vrouw om een gelukkige man te hebben.

 

Voordelen voor jouw kinderen

Voor je kinderen geldt hetzelfde. Gun het je kinderen om een gelukkige papa te hebben en breng dat geluk over op hen. Door voor jezelf te zorgen en voor jouw ambities, leer je je kinderen ook dat alles mogelijk is. Je leert ze dat zij voor zichzelf mogen zorgen en dat ze hun dromen uit kunnen laten komen zonder continue stress. Daarnaast heb je een betere band met je kinderen nu én als ze ouder zijn omdat je echt in verbinding staat met elkaar.

 

Voordelen voor jouw werkgever of klanten

Regelmatig spreek ik vaders die het lastig vinden om bij klanten of de werkgever grenzen aan te geven. Misschien denk je dat je daar geen last van hebt, maar ga eens goed na waardoor het dan komt dat je nog geen grenzen aangeeft. Het kan angst zijn om een klant/baan te verliezen en daarmee inkomsten of de drive om door te groeien en de angst dat het niet kan als je grenzen aangeeft. Uiteindelijk zit er een angst onder.

Het voordeel voor je klanten / werkgever is echter dat als jij goed voor jezelf zorgt en daarmee voor je omgeving, dat zij dus ook het beste van je krijgen. Je bent scherper, creatiever én productiever. En je kan beter binnen de afgesproken uren heel productief zijn, dan meer uren werken en minder gedaan krijgen.

Nooit meer te druk voor geluk

Maak bewust de keuze dat je afscheid neemt van hoe je leven nu is ingericht. Je besluit dat je het anders wilt en dat je de controle terug wilt over jouw leven. Met een aantal kleine aanpassingen is er heel veel mogelijk. Wil je daar eens over sparren? Neem dan contact op met KIES Company.

 

Artikel Magazine G-Kracht:

 

 

Contactgegevens

KIES Company
info@kiescompany.nl
070-8900179
Bezoek website